Hoitovastikkeita on pakko nostaa kasvaneiden lämmityskulujen takia kaukolämpötaloissa

Jälleen loistava artikkeli Helsingin Sanomissa liittyen maalämmön suosioon ja kannattavuuteen taloyhtiön lämmitysmuodoksi.

Jälleen loistava artikkeli Helsingin Sanomissa liittyen maalämmön suosioon ja kannattavuuteen taloyhtiön lämmitysmuodoksi. Lehdistö tekee nyt sitä työtä mitä toimiala on kaivannut, tuo esiin maalämmön edut ja hyödyt eri näkökannoilta taloyhtiön lämmitysmuotona. Onhan aihe tärkeä, koska maamme rakennetun kiinteistökannan osuus hiilijalanjäljestä on kolme neljäsosaa ja siten siitä on helpoin lähteä karsimaan päästöjä. Isännöintiliiton asiantuntija on tehnyt artikkeliin selkeän ja ymmärrettävän suusanallisen laskeman siitä, miten investointi maksaa itse itsensä takaisin tuottamillaan säästöillä. Lyhyesti ja karkeasti laskettuna ja esitettynä investoinnin kuoletus menee siis näin: 

Lämmityskulut kaukolämmöllä 50 000€/vuosi

Lämmityskulut maalämmöllä 20 000€/vuosi

Säästö 30 000€/vuosi

Investointi maalämpöön 300 000€

Investointi maksetaan saadulla 30 000€ lämmityksen kautta saadulla säästöllä noin kymmenessä vuodessa. Hoitovastiketta ei tarvitse suurentaa. 

Takaisinmaksuajan jälkeen lämmityskustannukset ovat pysyvästi edulliset, koska 2/3 lämmitystarpeesta saadaan ilmaiseksi lämpökaivoista. Vaikka energiakustannukset maalämpöpumpuille tarvittavan sähkön osalta nousevat varmasti, on sen vaikutus vain 1/3 kokonais energian tarpeesta. Kaukolämmöllä hintavaikutus lämmityskuluihin on 100%, koska se on kokonaisuudessaan ostoenergiaa.

Energiakulut on se ainoa kuluerä taloyhtiön budjetissa, jolla hoitovastikkeen määrään pystytään tulevaisuudessa vaikuttamaan alentavasti.

Jaa artikkeli somessa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hyödynnä ammattitaitomme ja tilaa ilmainen kartoituskäynti taloyhtiöönne

Ammattilaisemme auttavat teitä löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun tarpeeseenne. Sovi ilmainen kartoitus kohteeseenne ja arvioimme mikä on teille paras lämmitysratkaisu.